Wie zijn wij

Kidshonk Stede Broec

Wij zijn een vrijwilligersinitiatief, dat leuke activiteiten in Stede Broec organiseert voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Alle kinderen zijn na schooltijd, afhankelijk van de starttijd, welkom in ons Kidshonk lokaal in de Wendel. Voor sportieve activiteiten maken we soms gebruik van de gymzaal van de Molenwiek en gymzaal de Helt.

We organiseren activiteiten in samenwerking met sportclubs, overige verenigingen of mensen (uit de buurt) met een passie. Dit kunnen dus sportieve, leerzame of creatieve activiteiten zijn.

Doel

Kidshonk Stede Broec wil kinderen in Stede Broec verbinden door ze samen te laten spelen/leren/bewegen. Daarnaast willen we Stede Broec een positieve impuls geven door met vele vrijwilligers ons in te zetten voor de kinderen. Hiermee verbinden we niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers.

Hoe is Kidshonk Stede Broec ontstaan?

Drie moeders actief op drie verschillende scholen (Wendel, Gideon en Molenwiek), hebben gesteund door de scholen en de gemeente het vrijwilligersinitiatief “Kidshonk Zuid” opgestart.

Door de steun van verschillende vrijwilligers, in het kernteam en als begeleiders, hebben we in juli 2017 het besluit genomen om “Stichting Kidshonk Zuid”.

Met ingang van het nieuwe schooljaar, 2019/2020, zijn alle kinderen uit de gemeente Stede Broec hartelijk welkom om onze gratis activiteiten bij te wonen. Wij kijken ernaar uit om in september te starten met nieuwe activiteiten met kinderen van alle scholen, voor alle leeftijdsgroepen en altijd een gevarieerd aanbod van activiteiten. Kidshonk Stede Broec is een feit.