Wie zijn wij

Kidshonk Stede Broec

Wij zijn een vrijwilligersinitiatief, dat leuke, gratis activiteiten in Stede Broec organiseert voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Alle kinderen zijn na schooltijd, afhankelijk van de starttijd, welkom in ons Kidshonk lokaal in basisschool de Wendel. Voor sportieve activiteiten maken we soms gebruik van de gymzaal van de Molenwiek en gymzaal de Helt.

We organiseren activiteiten in samenwerking met sportclubs, overige verenigingen of mensen (uit de buurt) met een passie die ze met de kinderen willen delen. Dit kunnen dus sportieve, leerzame of creatieve activiteiten zijn.

Doel

Kidshonk Stede Broec wil kinderen in Stede Broec verbinden door ze samen te laten spelen/leren/bewegen. Daarnaast willen we Stede Broec een positieve impuls geven door met vele vrijwilligers ons in te zetten voor de kinderen. Hiermee verbinden we niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers.

Hoe is Kidshonk Stede Broec ontstaan?

Drie moeders actief op drie verschillende scholen (Wendel, Gideon en Molenwiek), hebben, gesteund door de scholen en de gemeente het vrijwilligersinitiatief “Kidshonk Zuid” opgestart. Met ingang van het schooljaar 2019/2020 zijn alle kinderen van alle basisscholen uit de gemeente Stede Broec van harte welkom om onze gratis activiteiten bij te wonen. Vanaf dat moment zijn we verder gegaan als Kidshonk Stede Broec. Wij kijken ernaar uit om in oktober weer te starten met nieuwe activiteiten voor kinderen van alle scholen, voor alle leeftijdsgroepen en altijd een gevarieerd aanbod van activiteiten.